Informatikai szolgáltatások

Hálózatépítés

Egy vállalat, egy irodaház informatikai és telefonos rendszerének alapja a strukturált hálózat. Ennek megtervezése és kiépítése magas szakmai tudást és tapasztalatot igényel, mert egy rosszul megtervezett és kivitelezett hálózat nem tudja a cég igényeit kielégíteni, a továbbfejlesztése nehézkes, valamint magas költségekkel jár.

Mit is jelent a hálózat - A hálózat önállóan is működőképes számítógépek elektronikus összekapcsolása, amelyben az egyes gépek külső beavatkozás nélkül is képesek a kommunikációra. Hétköznapi nyelven ez azt jelenti, hogy a munkahelyi közösség tagjainak nem kell adathordozókkal (külső winchester, pendrive, cd, dvd lemez, stb.) rendelkezniük ahhoz, hogy megosszák egymással a szükséges állományokat, üzeneteket. A hálózaton keresztül minden dolgozó a jogosultságainak megfelelően férhet hozzá az adatokhoz gyorsan és biztonságosan. Hálózati nyomtatók segítik a dolgozók munkáját, nem kell minden számítógéphez külön nyomtatót vásárolni. Szerver alkalmazásával biztonsági mentések készíthetőek akár napi szinten az egyes dolgozók megosztott állományairól, ezáltal minimalizálható az adatvesztés kockázata.

Kinek van szüksége hálózatra - Minden olyan vállalkozásnak, cégnek, irodának és közösségnek, ahol egynél több számítógépet szeretnének közös vagy megosztott célokra, munkálatokra használni. Az adatok gyors megosztásának, közös munkafolyamatok végzésének és biztonsági mentések készítésének lehetősége hatékonyabbá teheti a hálózatot használó céget. A biztonsági mentések alapján gyorsan helyreállíthatóak a lecserélt, javított eszközök, számítógépek.

Milyen egy jó hálózat - A jó hálózat strukturáltan tervezett, minőségi anyagokból felépített, bővíthető és előre tervezett, ugyanakkor gazdaságosan felépített rendszer. A bizonyos helyeken szándékosan túlméretezett hálózat teszi lehetővé azt, hogy a rendszer évekig bővíthető legyen és megfeleljen egy folyamatosan fejlődő cég igényeinek. Az előre tervezésnek köszönhetően nem csak az aktuális mennyiségű munkaállomásra építhető ki a rendszer, így a későbbiekben a munkaállomások, alkalmazottak költözése, helyváltoztatása esetén pár perc alatt néhány mozdulattal újra a hálózatba köthető a munkaállomás az új helyen.

Hálózatépítés - Az általunk készített strukturált hálózatoknál a végpontok feladata változtatható, szükség esetén telefon aljzat néhány perc alatt informatikai csatlakozóvá alakul (vagy ellenkezőleg), mely változtatás a szerverszobában elvégezhető. Cégünk a rendszerek tervezésénél figyelembe veszi a hálózat kihasználtságát és továbbfejleszthetőségét, ennek megfelelően a világ vezető cégeinek aktív eszközeit felhasználva építjük ki hálózatainkat, melyek más nagyobb kapacitású eszközökkel helyettesíthetők, egészíthetők ki, illetve továbbfejleszthetők.

Számítógépes hálózat - Az általunk épített hálózat az igényekhez és a lehetőségekhez alkalmazkodva optikai, rézalapú, és/vagy vezeték-nélküli technológia felhasználásával készül. Ezen hálózatok alkalmasak különböző protokollok és operációs rendszerek kiszolgálására. Kérésére igény szerint szervert is elhelyezhetünk a hálózatban, az adatok mentésére, tárolására.

Telefonos hálózat - Az analóg vagy digitális hálózat tervezésekor segítünk kiválasztani a cégeknek a legmegfelelőbb eszközöket.

A kiépítés végén a központ beprogramozását, és a teljes hálózat tesztelését is elvégezzük. A hálózatba különböző útelválasztók integrálhatók, mint a GSM adapter, melynek segítségével a vezetékes telefonokról mobil irányba történő hívások lényegesen kedvezőbb percdíjakkal kezdeményezhetők.

Amennyiben a fentiekben leírtak alapján úgy gondolja, hogy Önnek szüksége van hálózatra, keressen fel bennünket a 'Kapcsolatok' oldalon található elérhetőségeink bármelyikén és mi örömmel válaszolunk kérdéseire.

Szoftverfejlesztés

Sok általános felhasználású szoftver van jelenleg a piacon. Ezek olyan modulokat is tartalmaznak, melyet az ügyfél soha nem használ, és nem tartalmaz olyan modulokat, amelyekre viszont szükség lenne. Ezért cégünk egyedi, teljes mértékben az ügyfél igényeihez igazított szoftverek fejlesztésével foglalkozik.

Egyedi szoftverek készítése - Gyakran van szükségünk napi szinten egyszerű kis alkalmazásokra amelyeket nem találunk meg üzletekben, vagy túl drágák, esetlek egyszerűen csak egyedit szeretnénk. Cégünk elkészíti Önnek a kívánt alkalmazásokat, legyen az egy egyszerű kis telefonkönyv, vagy akár egy összetett vállalatirányítási rendszer. Az elkészült szoftvereket segítünk telepíteni, beüzemelni és szükség esetén betanítjuk a kezelését Önnek és kollégáinak, alkalmazottainak. A szoftvereket természetesen az Ön igényeihez igazítjuk mind működésben, mind megjelenésben. Minden elkészült szoftverünk tovább fejleszthető, bővíthető, amennyiben a használat közben igény merül fel a fejlesztésre. Nem kell új programot vennie, beépítjük új elképzeléseit a meglévő programba.

Vállalatirányítási rendszer - Kész vállalatirányítási rendszerrel rendelkezünk, melyet az Ön igényeinek megfelelően egyedire szabunk, hogy a lehető leghatékonyabban végezhessék munkájukat kollégái. A vállalatirányítási rendszerről bővebben a www.clockworkrendszer.hu oldalon tudhat meg.

Mobil alkalmazások – Gyakran előfordul az üzleti életben, hogy egy alkalmazást a mobiltelefon felhasználók igényeihez optimalizálva kell elkészíteni. Cégünk felméri az Ön igényeit és elkészítjük a megfelelő mobil alkalmazást, Windows, Android vagy iOS rendszerekre egyaránt. Ezáltal üzleti érdekeltségei a mobil felhasználók hétköznapjainak részévé válhatnak.

Játékok, promóció – Egy szolgáltatást, vagy terméket úgy a legkönnyebb értékesíteni, ha közben a potenciális vásárló szórakozhat, kikapcsolódhat. Cégünk elkészíti az Ön vállalkozásának leg megfelelőbb promóciós játékokat, akár webes, akár PC, akár mobil felületre. A tervezéstől a kivitelezésig végig vezetjük a folyamatot, levéve ezáltal Önről minden terhet.

Karbantartás, rendszerfelügyelet

A vállalkozások és cégek informatikai rendszerei folyamatos frissítésre, karbantartásra szorulnak, hogy mindig napra készek legyenek és megfeleljenek a fejlődés támasztotta követelményeknek.

Cégünk vállalja vállalati rendszerek, mikro-, kis-, és közepes vállalkozások hálózatainak teljes körű felügyeletét, karbantartását mind hardveres, mind szoftveres területen. A karbantartásokat megrendelheti egyszeri, alkalmankénti, vagy szerződéses, átalánydíjas konstrukcióban egyaránt. Szerződéses partnereinknek külön kedvezményeket biztosítunk.

Rendszerfejlesztési tanácsadás - Ennek keretében cégünk legjobb tudása szerint vesz részt az új informatikai rendszerfejlesztések koncepciójának kidolgozásában, különös tekintettel a technikai és üzemeltetési kérdésekre. A rendszerfejlesztési tanácsadás lehet új koncepciók kidolgozása, az Ön munkaanyagainak véleményezése, az informatikai rendszerre vonatkozó műszaki ajánlatok kiértékelése, vagy selejtezésre ítélt számítástechnikai eszközök szakvéleményezése.

Informatikai eszközök szállítása - Az Ön felkérésére Cégünk külön megállapodás alapján vállalja a rendszerfejlesztéshez szükséges eszközök beszerzését, üzembe helyezését, garanciális és azon túli szervizelését.

Rendszeres ellenőrzés, karbantartás - Rendszeres időközönként cégünk szakemberei kiszállnak az Ön irodájába, telephelyére, és ellenőrzik a berendezések műszaki állapotát, szükség esetén elvégzik a karbantartásnak megfelelő munkákat.

Hardver hibák elhárítása - Az Ön által bejelentett hibás számítástechnikai eszközök javítása a hiba jellegének megfelelően, lehetőség szerint az Ön irodájában, telephelyén. A csak szervizben végrehajtható javítások esetén a hibás berendezés szervizbe szállítását, majd a javítást követően a rendeltetési helyre történő visszaszállítását cégünk végzi.

Szoftver jellegű hibák elhárítása - Az Ön által bejelentett hibás szoftver működésének helyreállítása (operációs rendszer-, irodai szoftver hibák, vírusfertőzések) lehetőség szerint az Ön irodájában. A csak szervizben végrehajtható hosszabb javítások, (pl.: operációs rendszer újratelepítése, adatmentések visszatöltése stb.) esetén a hibás berendezés szervizbe szállítását, majd a javítást követően a rendeltetési helyre történő visszaszállítását cégünk végzi.

Telefonos tanácsadás - Gyakran előfordul, hogy az apróbb hibák, problémák megoldásához nem szükséges a helyszíni segítség. Ilyen esetekben telefonon nyújtunk Önnek, vagy kollégáinak segítséget, lépésről lépésre.

Átalánydíjas karbantartás - Szerződéses ügyfeleinknek havi átalánydíjas karbantartást biztosítunk. A szerződéses ügyfeleink részére nem csak munkaidőben, de azon túl is elvégezzük a szükséges sürgősségi szerviz munkálatokat.

Amennyiben a fentiekben leírtak szolgáltatásaink felkeltették az érdeklődősét, keressen fel bennünket a 'Kapcsolatok' oldalon található elérhetőségeink bármelyikén és mi örömmel válaszolunk kérdéseire.

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket. Infó itt.